Frecventarea regulată a bisericii face bine sănătății

Oamenii de ştiinţă norvegieni au descoperit că frecventarea bisericii în mod regulat este bună pentru sănătatea oamenilor. Aceasta reduce tensiunea arterială ridicată, ne informează Christian Telegraph.

Cercetătorii norvegieni de la grupul de clinici Sykehuset Innlandet au constatat că vizitele la biserică au un impact benefic nu numai asupra sufletului, ci și corpului. În special, acestea reduc presiunea arterială. Cei care merg mai des la biserică au presiunea arterială mai mică. La aceeași concluzie au ajuns și oamenii de ştiinţă americani, dar ei au pronunțat aceasta ca o pură coincidență, deoarece în SUA 40% din populație frecventează biserica regulat.

În Norvegia, mai puțin de 4% dintre cetățeni frecventează biserica, astfel că acest studiu s-a dovedit a fi mai exact. Studiul a fost făcut sub supravegherea medicilor, cu un eșantion de 120.000 de persoane, dintre care aproximativ 5000 frecventează biserica.

Acum, se fac multe cercetări pentru a înțelege cum influenţează convingerile religioase sănătatea umană generală, și dacă vindecarea este valabilă în toate religiile lumii sau doar la unele anumite.

Mai multe informaţii despre studiul făcut în SUA găsiţi aici.

Un gând despre &8222;Frecventarea regulată a bisericii face bine sănătății&8221;

  1. CUVINTE PLINE DE ADEVAR…SINT DE ACEEASI PARERE: „MERSUL LA BISERICA FACE BINE SUFLETULUI”, TE UMPLE DE INTELEPCIUNE SI TE AJUTA SA MERGI PRIN VIATA MAI USOR SI CU DEMNITATE.

Lasă un comentariu